Anulohet konkursi, mjekët specialistë të papunë

Anulohet konkursi, mjekët specialistë të papunë

Konkursi, nëpërmjet së cilit do të punësoheshin 220 mjekë specialistë, për të cilët Qeveria e Kosovës ka ndarë buxhet, është anuluar, me një vendim të Inspektoratit të punës, thonë në Ministrinë e Shëndetësisë. Autoritetet e shëndetësisë thonë se konkursi është anuluar për shkak të, siç vlerësohet, ankesave të bëra ndaj tij. Megjithëse e ka konfirmuar […]

Ligjet e shëndetësisë, të përshtatura për interesa partiake

Ligjet e shëndetësisë, të përshtatura për interesa partiake

Të paktën 22 ligje në fushën e shëndetësisë, janë aprovuar nga Kuvendi i Kosovës dhe megjithëse Ministria e Shëndetësisë thotë se ato po zbatohen në një masë të kënaqshme, sindikalistët e thonë të kundërtën. Sipas tyre, ligjet janë politike dhe të përshtatura për interesa partiake. Faik Hoti, drejtor i departamentit për informim në Ministrinë e Shëndetësisë, […]

Nis greva e punëtorëve shëndetësorë në QKUK

Nis greva e punëtorëve shëndetësorë në QKUK

Sot punëtorët shëndetësorë do të mbajnë protestë paralajmëruese para të gjitha institucioneve shëndetësore. Federata Sindikale e Shëndetësisë së Kosovës, javë më parë i dha një afat Qeverisë së Kosovës dhe Ministrisë së Shëndetësisë, që të përmbushin një varg kërkesash përfshirë edhe rritjen e pagave për punonjësit shëndetësorë. Kjo, protestë e punonjësve të shëndetësisë vije pas […]

Punësimi i dyshimtë i ish-deputetes në fakultetin e mjekësisë

Punësimi i dyshimtë i ish-deputetes në fakultetin e mjekësisë

Ish-deputetja e Kuvendit të Kosovës nga Lëvizja për Bashkim (LB), Aurora Bakalli, dyshohet se është pranuar si asistente në Fakultetin e Mjekësisë duke i shkelur rregullat e Statutit të UP-së. Pas mbylljes së konkursit ajo kishte doktoruar, dhe po atë diplomë e kishte sjellë si plotësim të dokumentacionit, për të cilën ekspertët e arsimit thonë […]

1 2 3 34