Kosova rrezikon t’i humb edhe 50 milionë Euro të BE’së nëse ndërpritet marrëveshja me FMN

Kosova rrezikon t’i humb edhe 50 milionë Euro të BE’së nëse ndërpritet marrëveshja me FMN

Për shkak të mungesës së programeve të Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), që vjen si pasojë e dështimit të marrëveshjes së re, Kosova rrezikon që të humbë edhe 50 milionë euro nga Bashkimi Evropian. Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, përmes një përgjigje me shkrim i ka thënë Radios Evropa e Lirë se performanca në kuadër […]

Ndryshon mënyra e rimbursimit të kuponëve fiskalë

Ndryshon mënyra e rimbursimit të kuponëve fiskalë

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar për mënyrën se si do të bëhet rimbursimi i kuponëve fiskalë. Sipas kësaj administrate, tashmë do të funksionojë një mënyrë tjetër e rimbursimit të qytetarëve nga grumbullimin i kuponëve fiskalë. Lexo të plotë njoftimin e ATK-së: Bazuar në Udhëzimin Administrativ MF-NR 01/2017, për ndryshim dhe plotësim të Udhëzimit Administrativ […]

Shpeztarët kërkojnë ndalimin e importimit të vezëve nga Shqipëria

Shpeztarët kërkojnë ndalimin e importimit të vezëve nga Shqipëria

Shoqata e Shpezëtarëve të Kosovës po proteston para Agjencionit të Veterinës dhe Ushqimit të Kosovës kundër importit të vezëve nga Shqipëria me çmim që nuk e mbulon koston e prodhimit. Sipas tyre vazhdimi i importimit të vezëve nga Shqipëria dhe shitja e tyre me çmim të ulët në Kosovë po i dëmton bizneset e tyre. […]

Ulen çmimet, bie inflacioni

Ulen çmimet, bie inflacioni

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e harmonizuar të çmimeve të konsumit” (IHÇK) për muajin prill të vitit 2017. Sipas këtij raporti, Indeksi i tërësishëm i harmonizuar i çmimeve të konsumit në vend pësoi rënie në një mesatare prej -0.3% në muajin prill 2017, krahasuar me muajin mars 2017. Kjo kryesisht është […]

Bazaj: Për shkak të Lladrovcit iku kompania që deshi të investojë 20 milionë euro në Drenas

Bazaj: Për shkak të Lladrovcit iku kompania që deshi të investojë 20 milionë euro në Drenas

Kryesuesi i Kuvendit Komunal të Drenasit, Naim Bazaj, ka thënë se kompania zvicerane “Kosova Krom”, e cila planifikonte t’i investonte 20 milionë euro në komunën e Drenasit ka braktisur Kosovën për shkak të neglizhencës së punës së kryetarit të Komunës Ramiz Lladrovcit, shkruan sot Gazeta “Zëri” Naim Bazaj, kryesuesi i Kuvendit Komunal të Drenasit, ka […]

Ndryshon metoda e rimbursimit të qytetarëve me kuponë fiskalë

Ndryshon metoda e rimbursimit të qytetarëve me kuponë fiskalë

Drejtori i Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri, në raportin e tij para Komisionit për Buxhet dhe Financa ka treguar edhe për ndryshimet që kanë ndodhur në rimbursimin e qytetarëve me kuponë fiskalë. Ai ka thënë që tashmë nuk do të ketë rimbursim për të gjithë, shkruan sot Koha Ditore. “Secili do të futet në […]

Rritet paga minimale e Kosovës

Rritet paga minimale e Kosovës

Javën që vjen ka shumë mundësi që të merret vendimi i ri lidhur me pagën minimale në Kosovë. Edhe pse sekretaria e Këshillit Ekonomik Social i ka bërë gati 5 propozime rreth përcaktimit të pagës minimale, asnjë nga palët e përfshira në këtë proces nuk kanë marrë të njëjtin dokument, raporton KTV. Në BSPK kanë […]

Pare paushall

Pare paushall

28 milionë euro kanë marrë organizatat joqeveritare nga buxheti i Kosovës gjatë viteve 2015-2016 pa ekzistuar një sistem që do të rregullonte procedurat e përzgjedhjes, të monitorimit e raportimit për financimin e këtij sektori. Kjo shumë ka nxitur debat, posaçërisht për faktin që ka mbetur e paqartë se çfarë qëllimesh dhe çfarë procedurash janë ndjekur […]

1 2 3 53