Angela Merkel si Kryeministrja e Britanisë, nuk mban shami në Arabinë Saudite (Foto)

Angela Merkel si Kryeministrja e Britanisë, nuk mban shami në Arabinë Saudite (Foto)

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka ndjekur hapat e Kryeministres së Britanisë së Madhe Theresa May, duke zgjedhur të mos mbajë shami gjatë vizitës në Arabinë Saudite.

Mbretëria ka një kod strikt të veshjes për femrat që i detyron ato të mbulojnë trupin dhe flokët gjatë paraqitjes në publik.

Por politikanët femra përfshirë May nuk kishin pranua t’i përmbahen këtij rregulli.

Kancelarja gjermane refuzoi mbulesën kur u takua me Mbretin Salman në pallatin e tij në Jeddah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.