Qosja godet Isa Mustafën: Qasja e juaj ndaj Shqipërisë si e serbëve dhe jugosllavëve

Qosja godet Isa Mustafën: Qasja e juaj ndaj Shqipërisë si e serbëve dhe jugosllavëve

Rexhep Qosja e ka krahasuar Isa Mustafën me Aleksander Vucic duke thënë se Kryeministri i Kosovës kishte dhënë deklarata të njëjta me zyrtarët e Serbisë, kur kishte thënë se Edi Rama po bën deklarata populiste me idenë e bashkimit kombëtar.

Ka akuzuar Shefin e Qeverisë dhe të LDK’së se ende ka mendësi dhe ideologji serbe e jugosllave që kundërshton bashkimi kombëtar.

“Të njejtën ditë kur kryeministri i Kosovës deklaroi siç deklaroi, zëdhënësi i mbipërkushtuar i kryetarit të posazgjedhur të Serbisë dhe njëkohësisht kryeministër i Serbisë, Aleksandër Vuçiqit, Aleksandër Vulin, iu përgjigj Edi Ramës dhe rrjedhimisht Hashim Thaçit duke thënë: Edi Rama po rrezikon paqen në rajon! Shqipëria dhe Kosova mund të bashkohen vetëm me luftë (me Serbinë)!”, ka shkruar Qosja, në një reagim, në FB.

“E si të marrë përgjigje! Si të marrë përgjigjë kur në institucionet më të larta të Kosovës kemi edhe zyrtarë, në politikën dhe në ideologjinë e të cilëve ende është e përmbajtur ideologjia e Serbisë dhe e Jugosllavisë ndaj Shqipërisë, prandaj edhe ndaj çdo ideje të bashkimit të saj me Kosovën! Këtyre njerëzve u duhet kohë jo për t’u çliruar prej sentimentalizmit jugosllavist po prej politikës dhe ideologjisë kundërshqipëri të Serbisë dhe Jugosllavisë”, ka shtuar ai.

Edi Rama dhe Hashim Thaçi deklaruar para disa ditësh se do të ndodhë bashkimi kombëtar nëse BE ndalë rrugëtimin e Kosovës dhe Shqipërisë drejt BE’së.

Isa Mustafa kishte thënë se deklaratat e Ramës janë populiste derisa kishte thënë se Kosova dhe Shqipëria do të anëtarësohen në BE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.