Rusia kërkon ndalimin e “Dëshmitarëve të Jahovait”

Rusia kërkon ndalimin e “Dëshmitarëve të Jahovait”

Ministria e Drejtësisë ka bërë thirrje për ndalimin e “Dëshmitarëve të Jehovait”, një lëvizje e krishterë e cila kërkon me zell konvertimin dhe refuzon shërbimin ushtarak.

Ministria i ka kërkuar gjykatës supreme në Rusi për të mbyllur selinë e grupit dhe të ndaloj 175 mijë anëtarët e saj me argumentin e shpërndarjes së literaturës “ekstremiste”.

Në disa rajone të Rusisë, tashmë janë mbyllur selitë e grupit. Nga ana tjerëtr një zëdhënë i “Dëshmitarëve të Jehovit” në Moskë, e ka cilësuar kërkesën e ministrisë si diçka absurde dhe një përndjekje për shkak të besimit.

Ndërkohë ministria e Drejtësisë ka dekalaruar se aktivitetet e “Dëshmitarëve të Jehovait” shkelin ligjet e Rusisë për luftën kundër ekstremizmit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.